Centrul național pentru Taekwondo WT speedkick va fi organizat la Constanța, grație activității Clubului Sportiv Marina

Written by on 17 august 2021

Echipa reprezentativă de Taekwondo WT- disciplină olimpică a Clubului Sportiv Marina Constanța a participat, în perioada 02-09.08.2021, la Eforie Sud,  la Campionatul Național de Taekwondo WT (Seniori & Juniori & Tineret) și la Campionatul Național de Poomsae & Speedkick. Participarea lotului de Taekwondo WT al Clubului Sportiv Marina Constanța la aceste competiții a fost facilitată de finanțarea primită de la Primăria Constanța, în cadrul proiectului sportiv ”SPERANȚĂ PRIN PERFORMANȚĂ – SPORTUL ÎN LUPTA CONTRA COVID 19”. Dorim să remarcăm profesionalismul și organizarea excelentă a întregului eveniment sportiv efectuată de staff-ul Federației Române de Taekwondo WT, sub atenta conducere a președintelui federației, domnul Constantin Apostol. Sportivii constănțeni au avut ocazia să-și demonstreze abilitățile și să câștige medalii, exprimându-și în această respectul pentru antrenori și susținători prin rezultatele obținute, astfel:

Medalii de aur:

  • Gârțu Rebeca – Poomsae,
  • Moreanu Claudiu – seniori

Medalii de argint :

  • Lovin Iulian – Seniori
  • Gârțu Rebeca – Speedkick
  • Gârțu Răzvan- Poomsae

Medalii de bronz:

  • Marin Ștefan Eduard – Juniori
  • Marin Ramona Mihaela – Tineret și Seniori

De asemenea, îi felicităm și pe sportivii din delegația clubului care nu au urcat pe podium dar au luptat cu onoare și cu abnegație, având prestații care sunt promițătoare petru evoluțiile lor viitoare, respectiv: Roman Petrișor Ionuț, Fenchia Andrei, Cliseru Ștefan Costin, Luncași Karina Ioana, Ionescu Paul Bogdan, Diciu Andrei, Bangal Răzvan Alexandru și State Radu Andrei. Aprecieri merită și oficialii Clubului Sportiv Marina Constanța, care i-au însoțit în această deplasare:  Roman Alina, Mihalache Ionut și Encică Ciprian În retrospectivă, putem concluziona că participarea la cele două importante competiții sportive de Taekwondo WT a fost o experiență foarte bună în care sportivii noștri au concurat la cel mai înalt nivel cu rezultate foarte bune, iar Constanța a fost reprezentată cu cinste. În continuare, printre obiectivele stabilite de conducerea Clubului Sportiv Marina Constanța se regăsesc: continuarea pregătirii spotivilor pentru Cupa României la Taekwondo WT, la competiția internațională „Generația 24” precum și alte evenimente ce vor urma. Deși, Taekwondo WT este cunoscut, în general, ca o ramură sportivă ale cărei probe competiționale sunt foarte spectaculoase, dintre acestea, speedkick-ul poate fi prezentat ca fiind vârful iceberg-ului în ceea ce privește viteza și acuratețea tehnicilor executate.

În contextul competițiilor sportive menționate anterior, Federația Română de Taekwondo WT a stabilit ca în Constanța să fie organizat Centrul național pentru Taekwondo WT speedkick, iar Clubul Sportiv Marina Constanța a fost desemnat să coordoneze activitatea acestui centru național în vederea promovării sportului constănțean și a Taekwondo WT. Astfel, bilanțul unei săptămâni dedicate sportului a generat recunoștința noastră și respectul acordate, pe de-o parte Primăriei Constanța, care a susținut financiar participarea sportivilor constănțeni la competițiile sportive, iar pe de altă parte Federației Române de Taekwondo WT pentru organizarea fără cusur și pentru acordarea Clubului Sportiv Marina Constanța a încrederii de a coordona activitatea Centrului naționalde Taekwondo speedkick.

Clubul Sportiv Marina Constanța, este o asociație care susține dezvoltarea copiilor și a tinerilor prin intermediul sportului, respectiv prin practicarea disciplinei Taekwondo WT. Totodată, sunt activi în viața comunității constănțene și contribuie la pregătirea și promovarea sportivilor de performanță.


Redare

Titlu

Artist