Știri

Astazi, 19 Octombrie 2023, la sediul GMB Computers se lanseaza proiectul „ CYMAROP – CENTRUL OPERAȚIONAL, EDUCAȚIONAL ȘI DE CERCETARE ÎN SECURITATE CIBERNETICĂ MARITIMĂ ȘI OPERARE AUTONOMĂ”

today19/10/2023 49 2

Fundal
share close

„PARTENERIATUL DINTRE GMB COMPUTERS SRL ȘI UNIVERSITATEA MARITIMĂ DIN CONSTANȚA”, implementează proiectul „CYMAROP – Centrul operațional, educațional și de cercetare în securitate cibernetică maritimă și operare autonomă”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 1:”Promovarea transferului tehnologic”, Prioritatea de investiții 1.1.: “Promovarea investițiilor în cercetare-inovare, dezvoltarea de legături și sinergii între întreprinderi, centrele de cercetare și dezvoltare și învățământul superior, în special promovarea investițiilor în dezvoltarea de produse și servicii, transferul de tehnologii, inovarea socială,

   Obiectivele proiectului sunt:

  1. Obiectiv general : Creșterea gradului de inovare în domeniul securității cibernetice din regiunea de dezvoltare Sud-Est prin activități în parteneriat efectiv, cu caracter integrat și abordare multisectoriala între GMB Computers SRL și Universitatea Maritimă din Constanța în vederea introducerii pe piața a unor servicii tehnologice inovative pe baza rezultatelor cercetării.
  2. Obiectiv specific nr. 1 – Construirea unui centru de cercetare și educațional, înzestrat cu echipamente hardware și software de înalt nivel tehnologic, în vederea desfășurării activităților de cercetare industrială și dezvoltare experimentală de soluții inovative pentru securitatea cibernetică în sectorul maritim și sectoarele conexe.
  3. Obiectivul specific nr. 2 – Construirea unui centru operațional de tip SOC (Security Operations Centre) la nivelul GMB Computers SRL, înzestrat cu capacitate hardware și software de ultimă generație, care să permită companiei să își diversifice portofoliul de servicii prin introducerea a trei servicii inovative noi de securitate cibernetică, bazate pe rezultatele cercetării desfășurate prin parteneriat cu Universitatea Maritimă din Constanța.
  4. Obiectiv specific nr. 3 – Creșterea capacitații de comercializare a companiei GMB Computers SRL pentru cele trei servicii de securitate cibernetică dezvoltate pe baza rezultatelor cercetării în parteneriat cu Universitatea Maritimă din Constanța, prin certificarea personalului tehnic, cunoașterea pieței și activități de marketing

   Serviciile noi dezvoltate sunt:

  1. Audit securitate – Identificarea și managementul echipamentelor (pe baza modulului de asset management)
  2. Management Identificarea și managementul vulnerabilităților de securitate (pe baza modulului de identificare vulnerabilități)
  3. Managementul alertelor de securitate cibernetică (pe baza modulelor de colectare, agregare, analiză, management și transmitere alerte)

Informații suplimentare despre proiect se pot obține la www.gmb.ro  sau www.cymarop.ro

Scris de: Stri CFM

Rate it

Publicarea comentariilor (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


92,9 - Frecvența care face diferența

Daca iti doresti promovare pe Radio CFM, intră în legătură cu noi!

0%